Чланци

И ове школске године Историјски архив Бела Црква наставља вишегодишњу сарадњу са Основним школама у оквиру свог културно-просветног и образовног програма.
Едукативна радионица овог Архива под називом "Цео свет је учионица", у сарадњи са наставницом историје Данијелом Васић -Стефановић, омогућава младој публици да упозна вредност културне баштине која се налази у нашем Архиву.
Овог месеца су одржане две радионице, 26. и 27.9.2017, где су учесници били ученици V1 и V2 разреда.

Кратка и садржајна уводна предавања од стране радника Архива упознају децу са завичајном историјом, као и на који начин им ово културно благо, тј. информације, могу бити доступне путем истраживања архивске грађе.

Млади и радознали посетиоци су били упознати са основним подацима функционисања архивског посла, као и архивских специфичних термина. Обиласци депоа су посебно значајни и интересантни деци, јер им се током обилазака објашњава и показује где и како се чува архивска грађа, где се заприма (пријемни депо). Деца посећују и библиотеку - читаоницу и одељење за дигитализацију докумената.

По завршетку обиласка Архива, деца су учествовала у дискусији која је осмишљена у форми питања и понуђених одговора, да би се потврдило знање и информације које су усвојили током трајања овог интересантног начина учења.